top of page
professioneel verwijderen van asbest

ASBESTVERWIJDERING BIJ DAK- EN GEVELWERKEN IN EN ROND AALST

Speel op veilig en laat asbest verwijderen door Dakwerken Kiekens P & Zn.

ASBEST IS TE MIJDEN ALS DE PEST

Asbest is een schadelijk product, dat is nu algemeen bekend maar ooit was het anders. Tussen 1950 en 2000 werd asbest heel vaak gebruikt omwille van zijn brandwerende en isolerende eigenschappen. Het kwam voor in bijzonder veel bouw- en isolatiematerialen. Gaandeweg werden steeds meer mensen die dagelijks met dergelijke materialen in contact kwamen, ziek door het inademen van asbestvezels. Dat leidde soms zelfs tot kanker. Asbest werd mettertijd dan ook verboden en sinds november 2022 is men zelfs verplicht om bij verkoop of verhuur van een woning een asbestinventaris te laten opmaken.

close-up asbest
structuur dakpannen

WIJ BEZORGEN U EEN ASBESTINVENTARIS

Ook in onze sector komen wij best vaak nog in contact met asbest. Als aannemer dak- en gevelwerken krijgen wij te maken met hechtgebonden asbest in kunstleien, onderdakplaten, golfplaten, dakgoten maar ook in gevelplaten en wandelementen in asbestcement. Losgebonden asbest zit dan weer in spuitasbest, asbestvilt en asbesthoudende plaasterisolatie.

Laat u dus werken uitvoeren aan uw dak of gevels, dan gaan wij heel voorzichtig te werk om alle asbest te verwijderen. Daarbij is het belangrijk om de asbesthoudende materialen intact te houden zodat er geen asbestvezels vrijkomen. Wat wij aantreffen , wordt ook nauwgezet opgenomen in een asbestinventaris.

Anchor 1

PREMIE VOOR HET VERWIJDEREN VAN ASBEST

De Vlaamse overheid wil onze gebouwen zo snel mogelijk volledig asbestvrij maken. Ze geeft particulieren een premie als zij bij een gevel- en dakisolatie de bestaande asbesthoudende dak- en gevelbekleding laten verwijderen. Die premie komt bovenop de isolatiepremie.

U kan de premie voor het verwijderen van asbest aanvragen via netbeheerder Fluvius. Klik hieronder voor meer uitleg.

Anchor 2

TRESPA, DUURZAAM EN TRENDY

Liever een trendy look? Dan gaat u allicht voor het HPL-plaatmateriaal (High Pressure Laminate) van Trespa. Deze platen zijn gemaakt van samengeperste hout- of papiervezels en hars waaraan gelijk welk pigment kan toegevoegd worden. Dankzij een extra coating zijn Trespa-platen bestand tegen vocht, uv-stralen en temperatuurschommelingen. Maar ook vuil maakt geen kans om in te werken. Trespa-platen zijn makkelijk schoon te maken. Zij worden om al die redenen niet alleen voor woningen maar ook voor bedrijven en openbare gebouwen gebruikt.

Anchor 3

HET ASBEST LATEN VERWIJDEREN VAN UW DAK EN GEVELS? REKEN OP DE VERANTWOORDEN EN VOORZICHTIGE AANPAK VAN DAKWERKEN KIEKENS P & ZN. WIJ MAKEN OOK UW ASBESTINVENTARIS OP.

bottom of page